04.12.2017 09:12 - До уваги керівників ОСББ та ЖБК!

КП «Павлоградводоканал» надає роз'яснення щодо надісланих Вам повідомлень про визначення відносно оснащення будівель вузлами комерційного обліку.

Необхідність такого інформування зумовлена вимогою Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»,що набув чинності 02.08.2017 р.

Зазначені повідомлення надані на Ваші адреси з метою визначення умов оснащення кожного з будинків вузлами комерційного обліку.

Покази вузла комерційного обліку забезпечують загальний облік споживання води в будівлі та є підставою для розрахунків за спожиті послуги водопостачання та водовідведення.

Законом… визначені джерела фінансування робіт з оснащення будинків вузлами комерційного обліку, а саме:

  • Кошти власника. Власники (співвласники) самостійно здійснюють обладнання будівлі вузлами комерційного обліку в установленому законодавством порядку. Внесок за встановлення вузла комерційного обліку таким споживачам не нараховується.
  • Кошти суб’єкта господарювання (КП «Павлоградводоканал). Витрати підприємства на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку відшкодовуються споживачами шляхом сплати внеску за встановлення.
  • Кошти місцевого бюджету.

Вартість встановлення, орієнтовні розмір та порядок сплати внеску за встановлення вузла комерційного обліку будуть надані Вам додатково після затвердження Кабінетом Міністрів України «Порядку оснащення будівель вузлами комерційного обліку та обладнанням інженерних систем для забезпечення такого обліку» та «Методики визначення розміру внесків за встановлення, заміну та обслуговування вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами».

Згідно із затвердженими програмами може прийматися рішення про виділення коштів з місцевого бюджету на оснащення будівель вузлами комерційного обліку.

На такі вузли обліку після їх встановлення поширюється дія законодавства про спільне майно багатоквартирного будинку. Внесок за встановлення вузла комерційного обліку, споживачами не сплачується.

Шановні керівники, прохання з питаннями та пропозиціями щодо встановлення вузлів обліку звертатися до КП «Павлоградводоканал» у зручному для Вас форматі та в зручний для Вас час.

Дякуємо за розуміння, завжди відкриті для спілкування та співпраці.