27.03.2024 12:03 - Шановні мешканці м.Павлоград!

КП « Павлоградводоканал» закликає не засмічувати мережі водовідведення. Щомісяця на мережах водовідведення відбувається понад 350 аварійних ситуацій в місяць , основною причиною яких є недотримання жителями правил експлуатації мереж.

Через засмічені труби найбільше страждають жителі перших поверхів: може затопити туалети і навіть ванні кімнати.

Також проблеми виникають у каналізаційних колодязях біля будинків. Труби можуть забити навіть дрібні кісточки із фруктів та ягід.

Каналізація призначена виключно для відведення стічних вод від житлових будинків. Її засмічення призводить до закупорки труб, витікання нечистот, затоплення підвальних приміщень, появи неприємного запаху, а також виникнення аварійних ситуацій на мережах водовідведення. Крім того, стоки з твердими побутовими відходами засмічують технічне обладнання очисних споруд чим ускладнюють його роботу.

Серед поширених помилок так само те, що люди зливають у каналізацію перші страви та жир. Цього категорично не можна робити, тому що жир налипає на стінки труб, а до нього інше сміття. Це зміниться тільки тоді, коли люди перестануть використовувати каналізацію як смітник.

Нагадуємо, що в каналізацію забороняється скидати пісок, цемент, ганчір'я, одяг, вологі серветки, рушники, хімічні речовини, поліетиленові та пластикові вироби, предмети особистої гігієни, скло, корм для тварин, наповнювач для котячого туалету та інші біологічно нерозкладні та речовини. Також заборонено викидати харчові та побутові відходи, будівельне сміття у відкриті каналізаційні люки. Такі дії призводять до зупинення роботи каналізаційних колекторів, внаслідок якої мешканці міста не зможуть користуватися послугами водовідведення та водопостачання до моменту усунення аварійної ситуації.

Щоб уникнути подібних ситуацій КП "Павлоградводоканал " просить абонентів не скидати сміття у каналізацію та дотримуватись простих правил її використання. Якщо ж аварійна ситуація все ж таки виникла, мешканцям забороняється зливати воду в каналізацію, користуватися раковинами, умивальниками, унітазами, посудомийними та пральними машинами, допоки аварійну ситуацію не буде ліквідовано.

Наприклад, при обстежені та чистці внутрішньобудинкових мереж водовідведення за адресою вул. Будівельна, будинок 32каналізаційні колодязі були забиті побутовим сміттям та одягом. Однак таких прикладів, коли аварійна ситуація трапляється саме з вини мешканців, дуже багато.